Zien & doen aan het Lipnomeer

Als je naar het Lipnomeer of Lipno nad Vltavou reist dan hoef je je ter plaatse niet te vervelen. Er is zowel in Lipno nad Vltavou, aan het Lipnomeer als in de directe omgeving van het meer voldoende te zien en te doen. Het aanbod is soms wel seizoensgebonden en sommige bezienswaardigheden zijn slechts een deel van het jaar geopend voor het publiek. Probeer daarom via de officiėle websites of via de receptie van je accommodatie te achterhalen of een bezienswaardigheid of activiteit op de gewenste dag mogelijk is.

Op deze pagina vind je een overzicht van leuke en interessante dingen om te zien en te doen rondom het Lipnomeer.

Lipno bezienswaardigheden

De natuur rondom het Lipnomeer, de fraaie dorpjes en de andere bezienswaardigheden zorgen ervoor dat er voldoende te zien en te doen is aan het Lipnomeer.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien beste hotspots van het Lipnomeer:
Lipnomeer bezienswaardigheden top 10

Wintersport

Het gros van de toeristen die Lipno nad Vltavou in de winter bezoekt komt voor de wintersportmogelijkheden. Je kunt hier skiėn, snowboarden en indien het meer bevroren is ook uitstekend schaatsen.
www.lipnovoorbeginners.nl/wintersport.htm

Českż Krumlov

Op ongeveer een half uur rijden van Lipno nad Vltavou ligt de middeleeuwse stad Českż Krumlov. De binnenstad van Českż Krumlov staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de goed geconserveerde straten, pleinen en gebouwen uit lang vervlogen tijden. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van deze druk bezochte stad is het Krumlovkasteel met haar typerende toren en de verschillende onderdelen die uit verschillende tijdperken stammen. Českż Krumlov is tevens een leuke plek om te winkelen voor leuke souvenirs.
www.steden.net/tsjechie/cesky-krumlov/

Bowlen

Wie wil bowlen die kan terecht op twee verschillende locaties. In Lipno Point liggen vier moderne bowlingbanen. Indien deze banen gesloten zijn of allemaal al gereserveerd zijn dan kun je terecht op de bowlingbanen van Welness Hotel Frymburk.

Boottocht

Op het Lipnomeer worden er in het zomerseizoen rondvaarten georganiseerd. De Rosenberger Lipno Line biedt van april tot eind oktober rondvaarten aan op de boot Adalbert Stifter. Tijdens de 2,5 uur durende Sunset Cruise kun je van een cruise & steak arrangement gebruik maken.

Cisterciėnzerklooster Vyššķ Brod

Het Cisterciėnzerklooster van Vyššķ Brod ligt op nog geen tien kilometer van Lipno nad Vltavou. Het klooster is gesticht in het jaar 1259 en behoort tot de bekendste bezienswaardigheden van Tsjechiė. Het klooster is alleen door middel van een rondleiding te bezoeken. Vanaf mei tot en met september kan dat op alle dagen met uitzondering van zondagochtend en maandag. Vanaf oktober tot en met april kun je het klooster alleen op afspraak bezichtigen.
www.klastervyssibrod.cz

Bobsleebaan

Aan de voet van de berg Kramolin is er een bobsleebaan waar je het hele jaar door met een bobslee vanaf kunt gaan. Deze bobsleebaan is vooral in het zomerseizoen erg populair.

Rožmberk nad Vltavou

Het dorp Rožmberk nad Vltavou telt iets meer dan driehonderd inwoners en stamt uit de dertiende eeuw na Christus. Het dorp op zich wordt gezien als een van de mooiste dorpjes uit de regio. De reden echter om Rožmberk nad Vltavou te bezoeken is het op een heuvel gebouwde kasteel. Het neogotische bouwwerk is eeuwen lang de residentie geweest van de machtige familie Rožmberk (Rosenberg). Tegenwoordig doet het kasteel dienst als museum. Je kunt er kiezen uit twee verschillende rondleidingen en een beklimming van de toren.
www.mooistedorpjes.nl/landen/tsjechie/zuid-bohemen/rozmberk-nad-vltavou

Winterse excursies

Via diverse accommodaties in Lipno nad Vltavou zijn er een aantal leuke winterse uitstapjes te reserveren. Het aanbod verschilt van jaar tot jaar en per accommodatie. een greep uit het bij ons bekende assortiment: nachtwandeling met sneeuwschoenen, de Bear Trail (dagwandeling over het oudste natuurpad uit de regio), tocht met een hondenslee en een fakkelafdaling vanaf de berg Kramolin.

Parcours door de kronen

Stezka korunami stromů Lipno is een prachtig wandelparcours dat deels over een houten wandelbrug loopt en deels over een houten wandeltoren. Dit wandelparcours is tegen betaling te bezoeken en biedt je binnen het 675 meter lange parcours diverse uitdagingen en aan het einde van het parcours een prachtig uitzicht over Lipno nad Vltavou, het Lipnomeer en de directe omgeving. De toren staat op de top van de berg Kramolin en is daardoor het hoogste punt van het gebied. Het parcours is het hele jaar geopend. Je kunt het bereiken door de stoeltjeslift te gebruiken, door naar boven te wandelen of door gebruik te maken van de gratis transferbus die vanaf het parkeerterrein bij de COOP supermarkt vertrekt. Aan het eind van het parcours kun je optioneel via een 52 meter lange glijbaan naar beneden gaan.
www.stezkakorunamistromu.cz

Praag

De Gouden Stad ligt op ruim tweehonderd kilometer van Lipno nad Vltavou. Met een totale reistijd van ruim drie uur is het te doen om vanuit het Lipnomeer een dagtrip naar Praag te maken. Praag behoort zonder enige twijfel tot de mooiste en meest romantische steden van Europa. Niet voor niets dat jaarlijks miljoenen toeristen Praag bezoeken. De Burcht van Praag, de Karelsbrug en de compacte historische binnenstad zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten.
www.steden.net/tsjechie/praag

Meer info over het Lipnomeer

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over het Lipnomeer en plaatsen aan/nabij het Lipnomeer:
Lipnomeer informatie
Lipnomeer nieuws & tips
Lipnomeer weer & klimaat
Lipno nad Vltavou
Lipno wintersport
mooiste dorpjes bij het Lipnomeer

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy